A Travellerspoint blog

Udv Pekingbol / Regards from Beijing

Beijing, China

sunny -2 °C

Hat itt lennek... :)
Miutan ma a fel napot vegigaludtam, Catherine-nek meg egy kis dolga akadt delutanig, lejottem setalni a napsutesbe (az ido persze csaloka, mert fuj a szel es hideg van, de a tegnap estehez kepest, amikor is vagy -8C volt, meg igy is tropusi...).

Az ut zokkeno- es alvasmentes volt. Parizsbol ugyan 1 oras kesessel indult a pekingi jarat, de abbol vagy felorat sikerult behoznia. Dicseret illeti az AF-t egyreszt a fedelzeti kiszolgalasert, masreszt, hogy a csomagommal egyutt lephettem be Kinaba :) A gepen francia estet tartottam (gondoltam ennyit a varhato gasztronomiai csodak elott megerdemlek:D): a francia menu brut pezsgovel indult, es languedoc-i cabernet sauvignon tarsult hozza... A camembert es a foetel is izletes volt, es a filmkinalatbol is egy uj francia filmet valasztottam, hogy teljes legyen az elmeny :D:D (ez mar egesz sznobkent hatott :):):))
Ja, meg Legyen On is milliomost is jatszottam, es egeszen 4.000 EUR-ig jutottam :D:D:D
Az allando turbulenciak miatt folyton jart a legikiserok szaja, de a hely amugy is alkalmatlan volt alvasra (most, hogy mar mindenfele jarmuvon utaztam ejszaka, nyugodt szivvel ajanlom a vonatot mindenkinek.

A rengeteg - meg a gepen kiosztott - papirbol kifele menet folyamatosan vettek el egyet-egyet a vamtisztek, es vegul sikeresen belephettem a Kinai Nepkoztarsasagba...
Catherine egybol kiszurt a tomegbol, es egy fel ora mulva mar a lakasan voltunk, majd egy etteremben, ahol megkezdtem az ismerkedest az itteni konyha remekeivel (eddig minden rendben :)). Vacsorara (mar amennyire az en ritmusom szerint hivhatom annak) taiwani specialitasok voltak, es elmondasa szerint minden napra jut eleg ujdonsag :)

A bevasarloutca kivetelevel europai arcot nem nagyon lattam, es egyenlore azt is nehez megszokni, hogy mindenhol rendorok posztolnak (meg a bankautomatak mellett is!).
A legtobb hirdetes mar az Olimpiat reklamozza, mar a repteren is (ahol vicces volt olvasni utlevelkezeleskor a fenyreklamkent futo szoveget: "A vamtisztek szivelyes udvozletuket kuldik, az utasoknak").

Posted by danube 20:35 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Helló világjáró!Az első ami feltünt az hogy,a minus 8 ban a kabát dicsérete kimaradt pl:hu nem is éreztem a hideget olyan mintha Hawai-on lennék:)!!!!Vigyázz a kajával mert nem csak fent csiphet:):):)még irok csáóóó!!!:)

by Dawer

ja tudod a nagyfalból egy darab követ:)

by Dawer

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint